Tags

, , , ,

Afgelopen weekend ben ik bezig geweest met het maken van een nieuwe website. Niet dat dit blog gaat verdwijnen hoor en mijn Trilogie van Ur-website blijft ook gewoon bestaan, maar ik heb nogal wat nieuwe ideeën voor andere boeken en verhalen en daarom heb ik een algemene website nodig. Een website waar Planeet Ur deel van uit maakt, maar die ook ruimte biedt voor mijn andere schrijfwerk.

Na wat rondneuzen, kwam ik afgelopen weekend de nieuwe Google sites tegen. Razend eenvoudig en heel gebruikersvriendelijk. Wel missen er wat opties, zoals het opnemen van social media buttons en het maken van een link naar interne pagina’s. Voor de social media buttons zijn er workarounds, maar het resultaat daarvan vind ik niet mooi.

Gelukkig kan ik mijn WordPress blog wel goed opnemen in mijn nieuwe website en via mijn blog zijn mijn andere social media kanalen wel goed te bereiken. De optie intern doorlinken van pagina’s zou dit jaar nog uitgerold moeten worden. Het is een serieus gemis, want het duurt even voordat je door hebt dat je vanuit het hamburger menu naar de diverse pagina’s kan manoeuvreren en het geheel zou duidelijker worden als je vanuit een interne link door zou kunnen klikken. Kortom het functioneert nog niet helemaal optimaal, maar het ziet er best leuk uit.

Kijkje nemen? https://sites.google.com/view/graziahattem-leclercq

gargoyle1348132793.png

Inmiddels is het mogelijk om interne links te maken (of ik heb beter gekeken 😀).

Advertenties