Tags

,

Soms kom je zomaar iets leuks tegen. Zoals vandaag. De Verbeelding Book Challenge 2016. Ten eerste vind ik het een heel leuk en origineel idee. En ten tweede…. heel veel van de challenges slaan op mijn boek  ‘De Trilogie van Ur Deel 1, Deel 2 en Deel 3’.

Mocht er iemand “vals willen spelen”, dan raad ik spontaan mijn boek aan. Waarom? Nou, hierom:

  1. Een humoristisch boek  De Trilogie van Ur is een grappig boek, geen dijenkletser, maar het laat je wel geregeld lachen.
  2. Een debuut (het eerste boek van de auteur in kwestie) Het is mijn eerste boek.
  3. Een boek waarin familie centraal staat. De koloniën op Planeet Ur worden geregeerd door Koning Langhaar en zijn kinderen.
  4. Een boek waarin geestelijke gezondheid centraal staat. Het kruid doet nare dingen met de konijnen, hun persoonlijkheid veranderd en ze worden er gemeen van. Ze doen dingen die ze anders nooit zouden doen.
  5. Een boek waarin eten centraal staat. Een van de hoofdpersonages, Kokkie, is kokin. Eten en drinken is heel erg belangrijk op Planeet Ur. Door Kokkies kennis en koken wordt in deel 1 Fur van de boze koningin bevrijd.
  6. Een stiekem-wil-ik-niet-dat-iemand-weet-dat-ik-dit-boek-heb-gelezen-boek (van zelfhulpboeken tot stationsromannetjes). Als volwassene wil je toch niet vertellen dat je een humoristisch boek over konijnen hebt gelezen 🙂
  7. Een boek waarin het hoofdpersonage geen mens is De hoofdpersonages zijn konijnen.
  8. Een boek dat zich afspeelt in de toekomst. In de Trilogie van Ur wonen er mensen op Mars, op weg naar de aarde tanken ze op Planeet Ur.
  9. Een boek dat je in 2015 kocht en dat nog steeds ongelezen in de boekenkast staat. Als je het had gekocht was je vast eerst aan de nieuwste Stephen King en aan nog heel veel andere boeken begonnen. De kans is groot, dat het fictief gekochte boek nog ongelezen in de kast staat. 
  10. Een boek dat een andere deelnemer van de Verbeelding Book Challenge je heeft gegeven. Deel 1 en Deel 2 zijn gratis te downloaden, die heb ik dus weggegeven. Alleen moet ik dan wel mee gaan doen…..

Om mijn eerste punt nog maar eens te herhalen, ik vind de Book Challenge heel leuk bedacht. Mocht je meer willen weten over “De Verbeelding Book Challenge 2016”, klik dan op onderstaande link:

http://verbeelding.org/2016/01/02/de-verbeelding-book-challenge-2016/

Meedoen zonder “vals spelen” kan natuurlijk ook!

 

Advertenties